Andere talen

Wie zijn wij

Wij zijn de Verloskundigenpraktijk Oostelijke Eilanden, gevestigd op de grens van Amsterdam Centrum, Zeeburg en Oost. Sinds 1999 vormen we een hecht, energiek en professioneel team met als doel: er alles aan doen om een vrouw in goede gezondheid en vol vertrouwen, op de manier zoals zij dat wil, een kind op de wereld helpen zetten. Een prettige zwangerschap en goede bevalling vormen de basis van ouderschap vanuit vertrouwen. Aan die wieg staan, daar doen we het voor.

 

vpoe2012_23_web

 

Onze zorg

Onze zorg bestaat uit het controleren en begeleiden van een ongecompliceerde zwangerschap, bevalling en het kraambed, met de nadruk op wederzijds vertrouwen en persoonlijke wensen. Nuchter, evidence based verloskunde, betrokken vanuit vakmanschap en persoonlijk. Enkelen van de karakteristieken die onze praktijk typeren en ervoor zorgen dat jaren na de bevalling vrouwen ons nog vertellen dat zij met zo’n goed gevoel terugkijken op hun zwangerschap, bevalling en kraamperiode.

 

Onze werkwijze

We zoeken altijd naar het optimaliseren van onze zorg, of dat nu gaat om de afstemming met de zwangere, om het toepassen van nieuwe kennis en technieken of de continuïteit van kraamvisites. Vertel ons je wensen: zwangerschapsbegeleiding door het hele team of door één of twee gezichten? De bevalling thuis of in het ziekenhuis, met of zonder pijnstilling, in bed, bad of op de baarkruk? Alles is bespreekbaar en mogelijk!

 

Onze partners

Samen met het consultatiebureau en het opvoedsteunpunt vormen wij het Ouder- en Kindcentrum, dat zorg aanbiedt tijdens de verschillende fasen van opgroeien en opvoeden. We zijn aangesloten bij het kwaliteitsregister van de Koninklijke Nederlandse Organisatie voor Verloskundigen (KNOV) en nemen deel aan deskundigheidsbevorderende activiteiten. Waarborg voor ons werken en handelen volgens de hedendaagse richtlijnen.

 

vpoe2012_18_web_2

 

Daarnaast hebben we regelmatig overleg over bijvoorbeeld nieuwe protocollen en casuïstiekbespreking met ziekenhuizen in de regio (OLVG in de eerste plaats en het BovenIJ), omliggende verloskundigenpraktijken en kraambureaus voor een sterk kennisnetwerk, prettige samenwerking en continuïteit van zorg. In het Verloskunde Centrum Oost (VCO) waarin wij mede participeren, bieden wij echoscopie, kinderwensspreekuren en voorlichting over de bevalling. Lees verder…

 

Onze professionals

WAT VINDEN ONZE CLIËNTEN?

Er werd veel rekening gehouden en respectvol omgegaan met mijn wensen rond de bevalling. Ik vond de verloskundigen adequaat en betrokken, persoonlijk en objectief tegelijkertijd.

Eefje (moeder van Max)

Er wordt uitgebreid de tijd voor je genomen en bovenal altijd het zekere voor het onzekere.

Suzan (moeder van Joes, Faas en Jochem)

VPOE is een laagdrempelig maar serieus team waar het fijn was om terug te komen voor mijn tweede zwangerschap en wie weet wel voor een derde!

Rozemarijn (moeder van Charlie en Saul)

Professioneel en tegelijk persoonlijk. Ik kon er met al m’n vragen terecht. Nooit gehaast.

Marieke (moeder van Elin)

Wanneer je de wachtkamer binnenkomt voel je je als zwangere vrouw direct op je gemak.

Sabine (moeder van Dean en Maddy)

BLIJF OP DE HOOGTE VIA SOCIAL MEDIA