Andere talen

Prikbord

Wil jij een nieuwtje over je zwangerschap of geboorte van je kind met ons delen? Heb je een leuke foto voor op het prikbord? Mail ons dan op geboorte@vpoe.nl.

 

 

 

Welkom Julia

03/07/2021

Julia Aartse zal ons team deze zomer komen versterken zodat alle verloskundigen van een (hopelijk) zonnige vakantie kunnen genieten! Jullie kunnen Julia treffen tijdens het spreekuur, de diensten en tijdens de kraamvisites. Welkom Julia!


Deel op facebook

Nieuwe collega!

13/06/2021
Even voorstellen: onze nieuwe collega Hanne!
Ze heeft al een paar diensten gedaan maar de komende maanden kunnen jullie haar veel vaker treffen tijdens het spreekuur, de dienst of de kraamvisites.
Onze collega Evi gaat bijna met zwangerschapsverlof en Hanne zal haar vervangen.
Welkom Hanne!

Deel op facebook

Corona-aanpassingen

16/03/2020

Vandaag hebben mijn lieve collega’s keihard gewerkt om te zorgen dat de spreekuren, diensten en kraamvisites vanaf vandaag er anders uit gaan zien. Minder face-to-face contact en meer telefonische consulten. Verscherpte maatregelen vanwege het Corona-virus zijn nodig om verdere verspreiding tegen te gaan. Als het goed is heeft elke zwangere in onze praktijk vandaag een mail ontvangen met meer informatie. Mocht je geen mail ontvangen hebben, laat dit alsjeblieft weten.
Het zal voor iedereen even wennen zijn maar wij gaan ervoor zorgen dat jullie de beste zorg blijven ontvangen!


Deel op facebook

Corona

05/03/2020
Beste zwangeren en partners,
Er is veel te lezen en te horen over het  coronavirus (COVID-19). Ook wij volgen de berichtgeving en willen jullie hierin de beste zorg blijven geven die mogelijk is. In deze mail willen we jullie een samenvatting geven wat er tot nu toe bekend is over het virus en met name in combinatie met een zwangerschap.
Daarbij ook een verwijzing naar de websites met betrouwbare informatie.
De meeste mensen met dit virus hebben koorts en luchtwegklachten en genezen weer van de infectie. Omdat je tijd nodig hebt om te herstellen, loopt het aantal mensen dat hersteld is achter bij het aantal patiënten. Op dit moment wordt het sterftecijfer geschat op ongeveer 2% in China. Dit percentage kan nog wel wat variëren. Dat heeft met een paar dingen te maken. Er is namelijk geen rekening gehouden met het aantal patiënten dat door een mild ziektebeeld niet ontdekt is. Ook kan de toestand van patiënten die net ziek zijn geworden nog veranderen en kunnen patiënten overlijden. Over het algemeen lijkt de risico groep vergelijkbaar met het influenza virus, namelijk ouderen en mensen met onderliggende ziekten die het imuunsysteem beïnvloeden.
De infectie met het nieuwe coronavirus heeft bij zwangere vrouwen hetzelfde verloop als bij vrouwen die niet zwanger zijn. Voor zover bekend is er geen verhoogde kans op een miskraam of aangeboren afwijkingen door infectie met het nieuwe coronavirus. Het virus lijkt ook niet overdraagbaar te zijn op uw kindje in de zwangerschap. Na de geboorte kan het coronavirus wel overdraagbaar zijn. Daarom is het belangrijk dat u goede hygiënemaatregelen neemt:
  • Was uw handen regelmatig met water en zeep,
  • Hoest en nies in de binnenkant van de elleboog,
  • Gebruik papieren zakdoekjes,
  • Zorg dat eventueel kraambezoek zich ook aan deze maatregelen houdt.
Tot op heden lijkt het coronavirus hetzelfde verloop te hebben als de ‘gewone’ griep (influenza virus).
Wat te doen als ik denk dat ik COVID-19 heb?
Bel ons en kom niet naar de praktijk indien je:
  • Koorts (ten minste 38 graden Celsius) én ten minste één van de volgende respiratoire verschijnselen: hoesten, kortademigheid
EN
  • De klachten zijn ontstaan binnen 14 dagen na terugkomst uit een land/regio met wijdverspreide transmissie.
of:
  • De klachten zijn ontstaan binnen 14 dagen na contact met een patiënt met een bevestigde infectie met COVID-19.
Wij zullen je klachten verder uitvragen en indien nodig bij jou thuis langs komen. Als je voldoet aan bovenstaande criteria neem niet alleen contact op met ons, maar ook met je huisarts. Wij en de huisarts zijn verplicht om bij (verdenking op) COVID-19 een melding te doen bij de GGD. De GGD zorgt voor diagnostiek en meldt direct (al bij verdenking) anoniem conform de Wet publieke gezondheid aan het CIB (Centrum Infectieziektebestrijding van het RIVM).
Betrouwbare websites met actuele informatie:
Wanneer heb je kans op het nieuwe coronavirus (COVID-19)? Als je in Nederland verkouden bent of longklachten hebben, hoef je je meestal geen zorgen te maken dat je het nieuwe coronavirus hebt.De kans is veel groter dat je gewoon griep hebt of een ander verkoudheidsvirus.

 

Mochten jullie vragen hebben naar aanleiding van deze mail mail of bel ons dan gerust.

Met vriendelijke groet,
Het team van de Oostelijke Eilanden

Deel op facebook

nieuwe website

13/07/2019

Al een tijdje is er geen nieuwsbericht meer geplaatst op deze website. Dat komt omdat wij druk bezig zijn met een nieuwe website! Belangrijke zaken worden met onze cliënten gedeeld via email of onze facebook-pagina.


Deel op facebook

Welkom Evi!

02/07/2018

Verloskundige Evi Bregman zal ons team de komende maanden tijdens de zomerperiode komen versterken! Daarna zal zij Karolien vervangen tijdens haar zwangerschapsverlof. Dus naast het vertrouwde team kunnen jullie Evi tegenkomen tijdens het spreekuur en de diensten. Welkom Evi!


Deel op facebook

Information evening about childbirth in English

18/06/2018

The midwives Of Oostelijke Eilanden organize monthly an information evening about childbirth. In over two hours you’ll hear all about the course of a normal delivery and what you can expect. All aspects are covered, including pain relief and the place of delivery. Of course there is plenty of opportunity to ask questions. Also recommended for partners!

Normally this information evening is in Dutch, but the 15 of august and the 14 of november we organize an information evening in English.

Please register at verloskundige@vpoe.nl if you want to join us.


Deel op facebook

Pieter

06/03/2018

Onze lieve collega Mijke is op 19 februari thuis bevallen van haar derde kind. Na 2 dochters een zoon, Pieter!


Deel op facebook

contracten zorgverzekeraars- update

10/12/2017

Goed nieuws om te melden dat we me nagenoeg alle verzekeraars (een enkele kleine verzekeraar niet) een contract hebben voor 2018! Met daarin de tarieven waarvan wij en de Nederlandse Zorgautoriteit vinden dat deze tarieven passend zijn voor de door ons te leveren zorg aan de zwangeren.


Deel op facebook

contracten zorgverzekeraars

29/10/2017

In de media is nu het een en ander te lezen over het niet tekenen van contracten door verloskundigen met de zorgverzekeraars.

 

In Nederland wordt verloskundige zorg vergoed door je zorgverzekeraar. Het valt onder de basiszorg en het gaat niet eerst van je eigen risico af. Wij declareren rechtstreeks bij de zorgverzekeraar. Hier zullen jullie niets van merken.

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft een onderzoek gedaan naar de huidige tarieven voor verloskundige zorgverlening. De laatste jaren is ons verloskundige takenpakket flink uitgebreid waardoor we steeds meer uren werken tegen een tarief welke deze uren niet dekt. Uit het onderzoek (gebaseerd op de gegevens van 2015) blijkt inderdaad dat er iets gedaan moet worden om de enorme taakverzwaring te vergoeden en dus ook de te hoge werkdruk van verloskundigen te kunnen verlichten.

Wij vinden de tariefverhoging nodig om de verloskundige zorg op kwalitatief hoog niveau te houden en een eerlijke vergoeding te ontvangen voor de gewerkte uren. Helaas kunnen we het (nog) niet eens worden met de nieuwe tarieven. De verzekeraars vinden de berekening van de NZA niet voldoende onderbouwd en hebben bezwaar aangetekend.

 

Hierdoor bieden zorgverzekeraars ons contracten aan met andere tarieven, dan de tarieven die door het NZA zijn geadviseerd. Wij zijn op dit moment druk bezig met de onderhandelingen hierin en zullen jullie op de hoogte houden van het proces en jullie hopelijk binnen korte termijn laten weten met welke verzekeraars wij alsnog een contract hebben afgesloten.

 


Deel op facebook

WAT VINDEN ONZE CLIËNTEN?

Er werd veel rekening gehouden en respectvol omgegaan met mijn wensen rond de bevalling. Ik vond de verloskundigen adequaat en betrokken, persoonlijk en objectief tegelijkertijd.

Eefje (moeder van Max)

Er wordt uitgebreid de tijd voor je genomen en bovenal altijd het zekere voor het onzekere.

Suzan (moeder van Joes, Faas en Jochem)

VPOE is een laagdrempelig maar serieus team waar het fijn was om terug te komen voor mijn tweede zwangerschap en wie weet wel voor een derde!

Rozemarijn (moeder van Charlie en Saul)

Professioneel en tegelijk persoonlijk. Ik kon er met al m’n vragen terecht. Nooit gehaast.

Marieke (moeder van Elin)

Wanneer je de wachtkamer binnenkomt voel je je als zwangere vrouw direct op je gemak.

Sabine (moeder van Dean en Maddy)

BLIJF OP DE HOOGTE VIA SOCIAL MEDIA