Andere talen

Partners

De VPOE, aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen (KNOV), werkt samen met het Onze Lieve Vrouwen Gasthuis (OLVG), het Ouder- en Kindcentrum (OKC) en het Verloskundig Centrum Oost (VCO).

Daarnaast hebben we regelmatig overleg met andere ziekenhuizen in de regio (BovenIJ), omliggende verloskundigenpraktijken en kraambureaus over nieuwe protocollen, casuïstiekbespreking etc.

 

VCO

Het Verloskundig Centrum Oost (VCO) is een samenwerkingsverband tussen zeven verloskundigenpraktijken in Amsterdam-Oost en het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG). In dit centrum vinden verschillende verloskundige activiteiten plaats, zoals echoscopie en het geven, vroeg in de zwangerschap, van voorlichting over de bevalling. Heb je een afspraak met de VPOE voor het maken van een echo, gebeurt dit meestal in het VCO.

 

www.verloskundecentrumoost.nl

 

 

Ouder- en Kindcentrum (OKC)

Verloskundigenpraktijk Oostelijke Eilanden is onderdeel van het OKC Kraijenhoff. Het monumentale pand aan de Kraijenhoffstraat, waar de VPOE op de eerste verdieping zetelt, is met recht een OKC: alle zorgverleners en instanties die er gehuisvest zijn dragen bij aan een goede start voor je kind, en alle ontwikkelingen tijdens de babytijd, peutertijd, de basisschool en middelbare school.

 

 

Het OKC is een laagdrempelige plek in de buurt waar (aanstaande) ouders alle informatie kunnen vinden met betrekking tot opvoeden en opgroeien. De start vindt plaats bij ons, je verloskundige. Daarna neemt de kraamzorg de zorgtaak van ons over. Vervolgens ga je met je kindje jarenlang naar het consultatiebureau, waar artsen en verpleegkundigen werken die gespecialiseerd zijn in de jeugdgezondheidszorg. Zij volgen je kindje in zijn of haar groei en ontwikkeling. Ook krijgt je kindje hier de inentingen volgens het rijksvaccinatieprogramma. Het consultatiebureau volgt kleine kinderen tot ze naar de basisschool gaan, meestal is dat met vier jaar. Daarna neemt de schoolgezondheidszorg de taken over.

 

www.amsterdam.nl/okc

 

 


Met verloskundige Karolien als zwangere!

 

 

 

OLVG

Het OLVG gevestigd aan het Oosterpark 9 wil hét ziekenhuis zijn waar excellente medische zorg en een gezonde bedrijfsvoering samengaan met buitengewone gastvrijheid. Kwaliteit en veiligheid staan daarbij voorop. Sinds jaar en dag houdt de VPOE een goede samenwerking met het OLVG erop na.

 

www.olvg.nl

 

 

BovenIJ ziekenhuis

Het BovenIJ ziekenhuis ligt in Amsterdam-Noord. Opgericht voor de bevolking in Amsterdam-Noord, heeft het de afgelopen 25 jaar een gedegen plaats weten te verwerven in stad en omstreken. Een kleinschalig streekziekenhuis met veel persoonlijke aandacht, met de moderne faciliteiten van een stad. Dat is het BovenIJ. Regelmatig heeft de VPOE overleg of andere vormen van samenwerking met het BovenIJ.

 

www.bovenij.nl

WAT VINDEN ONZE CLIËNTEN?

Er werd veel rekening gehouden en respectvol omgegaan met mijn wensen rond de bevalling. Ik vond de verloskundigen adequaat en betrokken, persoonlijk en objectief tegelijkertijd.

Eefje (moeder van Max)

Er wordt uitgebreid de tijd voor je genomen en bovenal altijd het zekere voor het onzekere.

Suzan (moeder van Joes, Faas en Jochem)

VPOE is een laagdrempelig maar serieus team waar het fijn was om terug te komen voor mijn tweede zwangerschap en wie weet wel voor een derde!

Rozemarijn (moeder van Charlie en Saul)

Professioneel en tegelijk persoonlijk. Ik kon er met al m’n vragen terecht. Nooit gehaast.

Marieke (moeder van Elin)

Wanneer je de wachtkamer binnenkomt voel je je als zwangere vrouw direct op je gemak.

Sabine (moeder van Dean en Maddy)

BLIJF OP DE HOOGTE VIA SOCIAL MEDIA